Res till Vietnam i januari.
Foto: Apollo
Res till Vietnam i januari.

Hit reser du alla årets månader

Utsikt över vackra landskap i Burma. Hit kan du resa i februari.
Foto: Thinkstock
Utsikt över vackra landskap i Burma. Hit kan du resa i februari.
Key West är fint att besöka i mars.
Foto: Thinkstock
Key West är fint att besöka i mars.
Se körsbärsträden blomstra i Tokyo i april.
Foto: Thinkstock
Se körsbärsträden blomstra i Tokyo i april.
I maj kan du resa till Skottland och smaka på whisky.
Foto: Thinkstock
I maj kan du resa till Skottland och smaka på whisky.
Juni är en bra tid på året att besöka Köpenhamn.
Foto: Thinkstock
Juni är en bra tid på året att besöka Köpenhamn.
Upplev Island på hästryggen i juli.
Foto: Thinkstock
Upplev Island på hästryggen i juli.
Besök Australiens Northern Territory i augusti.
Foto: Thinkstock
Besök Australiens Northern Territory i augusti.
September bjuder fortfarande på sommarvärme i Kroatien.
Foto: Thinkstock
September bjuder fortfarande på sommarvärme i Kroatien.
I oktober är det fortfarande perfekt väder för vandringsturer i Nepal.
Foto: Thinkstock
I oktober är det fortfarande perfekt väder för vandringsturer i Nepal.
Vacker natur och äventyr väntar på dig i Costa Rica i november.
Foto: Thinkstock
Vacker natur och äventyr väntar på dig i Costa Rica i november.
Gå på julmarknad i december.
Foto: Thinkstock
Gå på julmarknad i december.

Massor av härliga restips

Det gäller att veta vart man ska resa när, så att man inte kommer till ett resmål med monsunregn eller orkansäsong. Läs vår stora guide om vart du skall resa när.
Vet du att du ska resa bort en bestämd månad på året, men vet inte riktigt vart? Då har vi lösningen för dig här.
Januari
Vill du ha en skidresa utan överfulla backar är Alperna perfekt nu, trots att det kan bli lite kallt. Föredrar du värme är Mexiko och Brasilien, där du finner några av världens bästa stränder, två bra val. Dessa länder brukar under den perioden bjuda på temperaturer runt 27 grader. I Mexiko är Playa del Carmen och Tulum två resmål som förtjänar ett besök, och Brasilien kan fresta med den härliga storstaden Rio de Janeiro med stranden Copacabana för att nämna någon. Du kan också välja att resa österut mot Asien, och där är Vietnam en bra plats att besöka under januari. Nah Trang är ett bra val om du både vill ha storstad och strand, eller så kan du välja att besöka paradisön Puh Quoc. Sydafrika är också ett bra val i januari om du vill ha storstad, sol och äventyr, och temperaturer på cirka 26 grader i Kapstaden.
Februari
Varför inte prova nykomligen Burma som är en av Asiens bäst bevarade hemligheter? Landet frestar med bland annat spännande natur och kultur. Filipinerna med sin vackra övärld är också ett bra resmål nu. Den gamla kolonin Sri Lanka har fantastiska stränder och bra väder den här tiden av året, med temperaturer mellan 20 och 30 grader i februari. Vill du inte resa så långt är både Egypten och Jordanien bra val. Reser du åt andra hållet, mot väst, kan både de karibiska öarna och Hawaii locka med härliga temperaturer.
Mars
Nu börjar våren att komma till Europa, och då är det perfekt att besöka städer som Rom eller Barcelona, eller kanske dra iväg på en vinresa till Toscana. Alperna är också bra, reser du innan påsk slipper du dessutom trängas med alldeles för mycket folk. En annorlunda resa får du om du besöker Indien, och Vietnam är också bra i mars. Ifall du håller dig till Thailands västkust kan du också få riktigt behagliga temperaturer. I väst är Florida ett härligt resmål med behagliga temperaturer, perfekt för en rundresa med bil där du absolut inte får missa vackra Key West och nöjeshuvudstaden Orlando. Vill du till karibien är till exempel Kuba ett bra val i mars, med temperaturer på cirka 27-30 grader.
April
Våren är den finaste tiden på året på många av öarna i Medelhavet. Kreta är grönt och frodigt, temperaturerna ligger vissa dagar på runt 25 grader. Malta, Mallorca och Turkiet har också bra väder i april. Vill du ha en upplevelse utöver det vanliga är Japan med blomstrande körsbärsträd fantastiskt vackert. Vill du resa ännu längre bort är ett besök till en av världens vackraste storstäder ,Sydney, en bra idé. Här är man på väg ut ur den varmaste perioden på året, och för oss nordbor är vädret då som en fin svensk sommar. Många svenskar älskar USA, och i april är New York, Florida och Kalifornien bra resmål.
Maj
Maj är en fin månad att besöka Skottland på, här kan du kombinera vacker natur med besök på ett av landets många whiskydestillerier. Vill du ha sol och bad kan du sätta kursen mot den kroatiska skärgården med vackra öar som Hvar och Brac, eller så passar det kanske bättre med ett besök i en av Europas billigaste storstäder – Lissabon. Här ligger temperaturerna runt 20-25 grader i maj och här kan du shoppa, ligga på stranden eller äta fantastiskt god mat på någon av de mysiga restaurangerna. Är du en Asien-fantast är Bali det bästa valet nu, och här bor du på fantastiska spahotell för en liten peng. Karibien är fortfarande ett bra alternativ, i alla fall om man gillar varma temperaturer.
Juni
Förhoppningsvis är det nu sommar i Skandinavien, och vad kan vara bättre än att vara turist i sitt eget land, eller kanske något av våra vackra grannländer? Shopping i Köpenhamn är aldrig fel, och det norska landskapet lockar med vackra fjordar och fina fjäll. Många drömmer om att resa runt på ett grönt Irland med hyrbil och bo på charmiga små bed & breakfasts, och då är juni en perfekt tid att göra detta på. Vill du dra på safari i Kenya och Tanzania är detta en bra tid på året. Sydamerika är också ett bra resmål i juni. Peru går in i sina vintermånader, något som konstigt nog betyder värme och torrt väder längs med kusten, och samma väder finner du i de nordliga delarna av Chile.
Juli
Mitt på sommaren är Island ett härligt resmål, långa ljusa dagar med temperaturer runt 15 grader är perfekt för att uppleva den fantastiska naturen, till fots, i bil eller kanske på hästryggen. Juli är ju också högsäsong för alla resor till Medelhavet, med temperaturer runt 30 grader. Kan du tänka dig att resa lite längre bort är Bali och Java i Indonesien spännande resmål med otrolig natur, fina stränder och låg prisnivå. Vackra Mauritius är ett resmål som har allt, och kanske vill du resa hit på smekmånad? Madagaskar har också bra väder i juli och här kan du se vacker natur och många djurarter som endast finns här.
Augusti
Europa har många bra resmål att besöka under denna härliga sommarmånad. Skottland, Holland och Irland för att nämna några. I Asien är Bali ditt tryggaste val för att undgå dåligt väder. Denna tid på året är också bra för att besöka de nordliga delarna av Australien ,som då har vinter och mindre regn, något som gör att de flesta utflykterna kan genomföras. Darwin är en bra bas för utflykter i The Northern Territory. Kanadas västkust har både vackra storstäder och natur som du för allt i världen inte får gå miste om, och augusti är en perfekt tid att åka dit på. En upplevelse för livet får du i Tibet, som på den här tiden av året är perfekt för vandringsturer.
September
Sommervärmen håller i sig i de sydliga delarna av Medelhavet, men det är nu mindre turister. Kroatien, Turkiet och Portugal är perfekta resmål i september. Har du tänkt att åka till Kina är de nordostliga delarna bäst vid den här tidpunkten. Vill du hellre resa på safari är Zimbabwe och Namibia bra nu i september. Ska du besöka nationalparkerna i de västra delarna av USA, är den mest kända Yosemite ett bra val, men även andra parker som Bryce, Zion och Arches som också är helt otroliga.
Oktober
Hösten är vacker i de södra delarna av Italien, och temperaturerna är som på en bra svensk sommardag. Andra resmål i Europa där det fortfarande är varmt är Kreta, Rhodos, Cypern och Sardinien för att nämna några. Nepal och de sydliga delarna av Kina är också bra resmål i oktober. Inte riktigt så långt bort kan Egypten fresta med härliga temperaturer på runt 25-30 grader, och den här tiden på året är perfekt för en kryssning på Nilen. Sydafrika har vår, och det är en vacker tid att besöka landet. I USA är det höst, men i Texas, Georgia och Arizona är det "Indian Summer" med härliga sommartemperaturer nästan dygnet runt.
November
Om du är ute efter sol och värme, men inte vill resa så långt är Sicilien i Italien ett bra val. Här kan du få temperaturer på runt 18 grader, men ofta faktiskt ännu högre. I Asien är Hong Kong ett bra val, och ett besök i denna fascinerande storstad får man inte gå miste om. Sydkorea är också ett bra resmål i oktober, och då är ett besök i huvudstaden Seoul ett måste. November är också en vacker tid på året i Marocko. Är det sol och bad du är ute efter kanske vi kan locka med en tur till jetset-ön Saint Barts i Karibien. Costa Rica har också härliga sommartemperaturer och här kan du sola och bada, men också få några otroligt häftiga naturupplevelser.
December
Julmånaden frestar många att besöka någon eller några av julmarknaderna i Europa. Vill du kombinera julmarknaden med en spännande storstad är Berlin ett perfekt val, men också andra städer som Hamburg och Munchen har fina julmarknader. Är det snö du är ute efter är en jul i Alperna otroligt vackert. Många klarar sig dock gärna utan snö och vill fira julen under en palm på en kritvit strand och då finns det mycket att välja på. Thailand är en favorit hos många, men också Mexiko, Maldiverna, Seychellerna, Australien och egentligen alla öarna i Karibiska havet kan fresta med sol, bad och sommartemperaturer i december.
Stine
Stine Berg,
Redaktör på Reseguiden.se
Publicerad: 2012-09-14
Res ut i världen
5 unika hotell i Sverige
Foto: Görvälns Slott
 
Bo minnesvärt under din hotellweekend Vill du bo riktigt annorlunda och spännande på din hotellweekend i Sverige ska du spana in de här hotellen.
4 sköna spapaket på hemmaplan
Foto: Thinkstock
 
Unna dig en avkopplande weekend i Sverige Unna dig själv lite vardagslyx och boka in en skön spaweekend. Här får du fyra sköna spapaket på hemmaplan att längta till, eller att överraska någon med.
Turkiet – kungen av all inclusive
Foto: Fritidsresor
 
Enkelt, bekvämt och prisvärt för hela familjen Turkiets stora och lyxiga anläggningar erbjuder ett populärt sätt att semestra för den som vill ha alla bekvämligheter inom räckhåll – all inclusive. Här får du fördelarna med all inclusive och de bästa resorna till Turkiet.
Här skall du bo i Kapstaden
Foto: Thinkstock
 
Våra favoritställen i Kapstaden Sydafrika och Kapstaden lockar rekordmånga nya besökare från hela världen, fler och fler återvänder också efter första besöket. Den kosmopolitiska atmosfären, den låga prisnivån i kombination med hög standard på hotell och restauranger och den enastående omgivningen gör ”Cape Town” till ett av världens främsta resmål. Här är det bäst att bo.
Sommarens 100 billigaste charterresor
Foto: Thinkstock
 
Priskrig ger dig billigare resor Sommaren är en populär tid att fly Sverige och då stiger även priset på chartern. Men det går att hitta fynd – här får du sommarens 100 billigaste charterresor.
Första sommarvärmen finns på Cypern
Foto: Thinkstock
 
Billigaste resorna till sommarens första resmål Cypern lockar med fina stränder, solsäkert väder och Europas renaste vatten. Dessutom hittar du första sommarvärmen här så det är ett populärt resmål för tidigt soltörstande semesterfirare. Här får du sommarens billigaste charterresor till Cypern.
5 prisvärda hotell i Stockholm city
Foto: Rica Hotel Kungsgatan
 
Bo bra och billigt på hotell i Stockholm En weekend i Stockholm är det många som unnar sig. Oavsett årstid har Stockholm mycket att erbjuda. Det finns många hotell som passar för en weekend i vår huvudstad. Här tipsar vi om 5 hotell med bra läge, bra standard och till bra pris.
Fynda lyxig charter till Grekland under 5000
Foto: Thinkstock
 
Lyxa till det för en liten peng Det går att lyxa till det utan att det kostar skjortan. Vi har plockat fram lyxiga charterhotell i Grekland för dig som bara vill ha det bästa, men till ett lägre pris. Här är hotellen som har en prislapp under 5000 kronor.
Skräckblandad förtjusning på Fraser Island
Foto: Paulina
 
Min häftigaste/värsta upplevelse Fraser Island är världens största sandö med några av de farligaste djuren. Här finns ormar, spindlar, skorpioner, dingos, hajar... Plus att du hajkar runt med en jeep på sandvägarna.
Kombinera weekend med sport
Foto: Thinkstock
 
Upplev fotboll och Formel 1 på plats Sport är bäst på plats, se till att vara där när de stora målen görs och bästa Formel 1-bilarna går i mål. Här är några resmål att åka till under en weekend i vår eller sommar.

Restips

Höstlov Thailand, våra 5 bästa familjehotell
Vi har gjort det enkelt för dig att att hitta din semesterresa ge...
Fritidsresor
Relax & återhämtning i Alpbachtal
Kombinera en aktiv semester i alplandskapet kring Alpbachtal med ...
Österrikes Turistbyrå
3-dagars vandringspaket fr. 470 SEK/person
I Idre Fjälls vandringspaketet ingår 3-nätter i ospecificerat boe...
Idre Fjäll
Lilla safariresan, från 19 900:-
Rosa Bussarnas safariresa i miniformat. Få ut det mesta och det b...
Rosa Bussarna
Ö-hoppning i Stilla havet.
Ett reseförslag består av flygresa till flera av örikena i Söderh...
Fijiresor
Kroatiska övärlden med båt, cykel & vandring
Häng med på en aktiv veckas kryssning i norra Kroatien. Vi kryssa...
Rosa Bussarna
Argentina-Chile, 5 veckors vackert äventyr
Följ med till tangons huvudstad Buenos Aires och fortsätt söderut...
Rosa Bussarna
Kapstaden & norra Sydafrika - fr 22 365 kr
15 dagars resa. Kapstadens magnifika vyer och behagliga klimat gö...
Sydafrikaresor
Lyxsafari i Kenya & badsemester i Mombasa
14 dagar på 4 stjärniga hotell. Från 19 995:-. Barn u 12 år från ...
Afrikasafari.se
Familjeresor till Sydafrika
Efter en givande och intressant tur till Soweto åker vi österut m...
Sydafrikaresor
Kanalbåt i England
Fina båtar för 2-12 pers. Fullt utrustat kök och bad. Ingen erfar...
Classic World of Travel
Res till Sydafrika med upp till 15 % rabatt
På alla våra färdiga respaket i Sydafrika erbjuder vi upp till 15...
Destination Sydafrika
Familjepaket på Idre Fjäll v. 26 - 33
Idre Fjäll är paradiset för alla barnfamiljer. Här finns en mängd...
Idre Fjäll
Kenya - vår och sommarspecial
Res på en safariresa med paradisstrand! 2 veckor under reseperiod...
Kenzan Tours
Safariresa, Sydafrika & Mauritius 29.995 kr
Flyg från Sverige till Sydafrika Transport från Johannesburg till...
Afrikasafari.se
Spa Optimal på Selma Spa - från 2320:-
I paketet Spa Optimal har vi plockat ihop några riktiga godbitar ...
Selma Spa+
Drömmer du om en häftig safari i Afrika?
Följ med oss till Tanzania där du får chansen att se the "big fiv...
TagAlong
Bröllopsresa till paradiset Seychellerna?
Res till ett paradis utan dess like, förskonade från turistinvasi...
Kenzan Tours
Visa hela listan
 
© Reseguiden Interactive AB 2011
Annonsera